Samla din egen kunskap inom tryckkonsten

art of printingÄr du den som har ett verkligt intresse av litografi och tryckkonsten i övrigt kommer du förmodligen att samla på dig massor med kunskap inom detta område. Kanske är du den som har detta som ett yrke och då vet du precis hur du ska göra med all den information som du samlar på dig. Är du bara den som gör det som hobby, kan det ändå vara så att du är en av de i Sverige som helt plötsligt vet mest inom ett speciellt område. I det fallet är det alltid bortkastad tid att inte försöka sprida denna kunskap du har vidare till andra.

I det fallet kan du då använda det hypermoderna sättet att skapa en bok. Det är naturligtvis att publicera din information och kunskap via en hemsida på nätet, eller i en digitalt nedladdningsbar bok. Här kan du som har stora kunskaper kanske även tjäna en slant på de som köper denna bok av dig. Är den bra kommer du även ha stora möjligheter att få sälja den på digitala marknader för denna typ av media på nätet. På så sätt kan du som samlar mycket information om tryckerikonsten vara den som sprider denna samtidigt som du även tjänar lite pengar på det.

Nu kan det helt enkelt vara så att du har detta enbart som en hobby, och då kommer du kanske inte att ha något intresse av att tjäna pengar på din kunskap. Dock kan det vara en idé att blanda gammalt med nytt och skapa en hemsida som ger andra informationen gratis. Något du förmodligen vill är att kunskapen bevaras, och skriver du inte ner det så kommer kunskapen och informationen med tiden att försvinna. Här har du då chansen att ge andra som numera läser på den digitala sidan kunskapen om hur det var förr gällande olika områden och intressen.