För alla som är intresserad av litografi, kommer det att vara något som ofta för den tillbaka i tiden. Hur långt de går tillbaka med sitt intresse brukar variera. Nu kommer väl kanske inte detta egentligen att ta upp själva begynnelsen av boktryckarkonsten, men egentligen ligger det inte långt ifrån. Oftast så är det som idag kallas för litografi något som är förknippat med att vara en form av bilder och då inte har så mycket med text att göra. Dock var det inte så från början. Här användes litografi och denna kost att trycka både bilder och texter.

Detta blev dock med tiden utbytt mot nyare uppfinningar och metoder och de tryckpressar som uppfanns blev mer och mer ineffektivt. Idag används litografi fortfarande av många som vill använda det gamla sättet att med hjälpa av ristningar i kalksten trycka texter och bilder, men med dagens nya teknik har detta blivit något som inte längre används på det professionella planet. Hur som helst är dagens moderna metoder att arbeta fortfarande förknippade med ordet litografi. På denna sida kommer du att få läsa lite av varje gällande just området litografi.

Här får du veta vad litografi är och hur det gjordes förr gällande detta och vad som har skett genom tiden som gått. Du kommer också att få en snabb inblick i boktryckarkonsten som kanske egentligen är ett kapitel för sig, men som kan vara väl så intressant. Allt detta och mycket mer får du information om här på grudesmuseum.se helt gratis om du bara tar dig an tiden det tar att läsa.