Olika saker att trycka på

textilesNär det gäller att trycka olika texter och bilder på saker så finns det idag inga gränser för vad som går att trycka och egentligen heller inga gränser för vad som går att trycka på. Naturligtvis kommer det fortfarande att vara tryck på papper som är det absolut vanligaste, men med dagens teknologi kommer tryckkonsten att vara ett mycket viktigt marknadsföringsredskap. I det fallet handlar det då om alla de olika produkter inom presentreklam som finns för de företag som vill synas och minnas på ett effektivt sätt. Nu handlar detta inte så mycket om litografi eller boktryckarkonsten, men det har ett klart samband med utvecklingen av de olika sätt som finns att trycka på.

När det gäller att trycka på olika saker såsom plastprodukter och textil för att bara nämna några så kommer det också att användas olika typer av metoder att trycka på. När det gäller textiltryck handlar detta i de flesta fall om screentryck, vilket kan utföras förhand vid låga serier eller vara föremål för datoriserad tillverkningsprocess. När det gäller att trycka på alla de olika produkter som används som presentreklam kommer det oftast att vara något som kallas för offsettryck som används. Detta är en metod som har förfinats massor och idag används LED-uv ljus för att åstadkomma detta tryck.

I och med att det idag har utvecklats så många olika sätt att trycka på, kan det då tryckas på precis alla olika typer av produkter. Det metoder som är vanligast vid dagens tryck är offsettryck, screentryck och litografiska tryck. Något som också hänt är att det numera med teknikens hjälp blivit mycket billigare att trycka på olika material, vilket har gjort att i stort sett alla kan få ut sina budskap i tryckt form. Detta är något som är perfekt för alla de mindre företagare som vill synas.